Veiligheid vloeren en slippende heftrucks

Veiligheid bedrijfsvloer

Het gebruik van een heftruck brengt verschillende gevaren met zich mee.

Vallende lading, een kantelende heftruck en aanrijdingen met personen. Veiligheid en ongevallen door gladde bedrijfsvloeren worden inmiddels steeds meer onderkend.

Een van onze opdrachtgevers op een bedrijfslocatie in de Europoort kampte met een ander veiligheid en risicoprobleem. Hun heftrucks hadden de neiging om te slippen op de betonnen binnen- en buitenvloeren. Binnen waren het voornamelijk de in- en uitritten van de opslagloodsen waar men met vochtig weer met natte banden naar binnen en naar buiten rijdt. Aan Maxxgrib de vraag of wij daar een oplossing voor hadden?

Wij hebben inmiddels ruime ervaring met onze Step-1-2-3 antislip behandeling en waren er zeker van dat het beton een heel stuk stroever zou worden. Of dit voldoende zou zijn voor zware heftrucks met lading en met variabele snelheden?

Veiligheid vraagt om zekerheid

Voor het aannemen van het project hebben we een testgedeelte in kaart gebracht op basis van de bestaande manier van gebruik, routes, snelheden en gewicht. Dit dekte zowel een gedeelte binnen als buiten de loodsen en het bedrijfsterrein. De rij-eigenschappen zijn vastgesteld met de inzet van verschillende vorkheftrucks.

Direct na de behandeling van het testoppervlak werden er 3 heftrucks ingezet om het effect te meten. Daarbij hadden ze banden die zich in een verschillende staat bevonden; helemaal glad afgesleten, speciaal geprepareerde banden en één met nieuwe banden.

Bij evaluatie van de test hebben we een enorme vooruitgang geboekt in antislip waarden. Waar de heftrucks voorheen 3 meter doorgleden of uitzwaaiden stonden ze nu binnen 1 meter stil. Na 2 weken proefrijden was men zó overtuigd van de vooruitgang in veiligheid dat we de vervolgopdracht gegund kregen om het volledige oppervlak antislip te maken.

Naar aanleiding van onze ervaring met bedrijfsvloeren waar voertuigen zoals vorkheftrucks en geautomatiseerde systemen gebruikt worden, bieden wij steeds vaker oplossingen aan voor bedrijven die kiezen voor verhoogde veiligheid.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Translate »